Ali destilirana voda res odstranjuje koristne minerale iz našega telesa?

Destilirana voda pomaga odstraniti iz telesa minerale, ki so jih izločile celice ali tiste minerale, ki za telo niso uporabni. Vsekakor pa destilirana voda ne »ropa« telesnih mineralov, ki so del strukture telesnih celic. To je fizično nemogoče. 

 

Obstajata dve vrsti mineralov – organski in anorganski. Anorganski minerali izhajajo iz ne-rastlinskih ali ne-živalskih virov, npr. kamnine. Ker so te sestavine nežive, naše telo ne more izkoristiti teh mineralov, zato jih naše celice zavrnejo. Rezultat uživanja takih mineralov je njihovo kopičenje in nalaganje v razne dele telesa. Telo od takih mineralov nima ničesar drugega kot škodo.

Organski minerali so tisti, ki jih najdemo v živilih kot so zelenjava, sadje, semena, žito, meso in oreščki. Te vrste mineralov naše telo zna asimilirati in jih uporabiti za gradnjo in vzdrževanje telesa.

 

Izjava, da destilirana voda odstranjuje minerale iz telesa, nima znanstvene podlage v nobenem od naštetih dejstev. Destilirana voda ne more odstranjevati mineralov, ki so postali del celične strukture, zbira samo minerale, ki so jih celice zavrgle ali izobčile – to pa je odlično za telo, saj se ti minerali v nasprotnem primeru nalagajo v drugih delih telesa in povzročajo različne težave (bolečine v sklepih in mišicah).

Edini minerali, ki jih naše telo zna uporabiti, so organski minerali. Vse ostale vrste mineralov so za naše telo tuje snovi in jih je potrebno odstraniti iz telesa.

»Verjetno ste že slišali, da destilirana voda »ropa« minerale iz telesa. To je deloma celo resnica. Minerali, ki jih destilirana voda odstrani iz telesa, so anorganski minerali, ki jih naše telo ne more uporabiti. To »ropanje« je za telo samo koristno.«

dr. Allen Banilc v knjigi »The choice is clear«