Destilirana voda

Danes industrija in kmetijstvo uporabljata več kot 75.000 kemikalij, več tisoč novih je dodanih vsako leto. 80% teh kemikalij ni bilo nikoli testiranih, kako strupene in toksične so za ljudi na daljši rok.

Groba ocena je, da je vsako leto v okolje spuščeno preko 20 milijonov ton kemikalij, radioaktivnih odpadkov in onasneževal. Večina teh strupov prej ali slej doseže našo pitno vodo.

 

pitje destilirane vode6 dobrih razlogov, zakaj piti destilirano vodo

Vodni destilator predstavlja najboljši vir vode za pitje in kuhanje v vašem domu (in na potovanju). Destilirana voda je najčistejša oblika vode, ki jo je mogoče dobiti in ima številne koristi za zdravje.

1. Destilator vode očisti vodo na dva načina. Z vretjem uniči bakterije in viruse, poleg tega, ko z vretjem spreminja vodo v paro, vse te viruse in bakterije pusti tudi fizično za sabo (v posodi).

2. Destilirana voda ne vsebuje rakotvornih kemikalij. Proces destilacije odstrani večino kemikalij. Nekatere hlapne organske spojine (VOC), ki imajo vrelišče pri nižji temperaturi kot voda, jih odstranimo s filtri in zračniki za hlajenje, ki jih ima destilator.

3. Destilirana voda nima nepotrebnih onasneževalcev. Medtem, ko nekateri še vedno trdijo, da je destilirana voda nezdrava, ker odstranjuje minerale iz vode, je zanimiv drug podatek: da bi zadostili dnevnim potrebam po magneziju, bi morali vsak dan spiti 1900 kozarcev vode iz pipe. S tem ko z destilacijo odstranimo minerale, z destilirano vodo ne naredimo nobene razlike. Bistvena razlika pa je v tem, da odstranimo onasneževalce in škodljive kemikalije. Destilirana voda ne vsebuje soli, fluora, železa in drugih nepotrebnih mineralov.

4. Destilirana voda je čista voda. Voda iz pipe vsebuje umazanijo in druge primesi, ki jih pobere na poti iz vodnega zajetja po ceveh vodovoda vašega doma. Z destilacijo odstranimo vse te trdne snovi iz vode.

5. Destilirana voda pomaga vašemu telesu pri čiščenju in razstrupljanju.
Imate bolečine v sklepih in mišicah? Do teh bolečin prihaja, kadar se anorganski minerali v telesu začnejo nabirati v kosteh in celicah. Pitje čiste, destilirane vode pomaga telesu, da začne odstranjevati strupe, anorganske minerale in druge škodljive kemikalije. Ker je običajno voda iz pipe ali ustekleničena voda polna mineralov in drugih kemikalij, ne more učinkovito pomagati pri razstrupljanju in spiranju toksinov iz telesa.

6. Destilirana voda narejena doma je sveža. Bolj sveže vode, kot je destilirana voda narejena doma, ne boste dobili nikjer. Tudi ustekleničena voda najvišje kvalitete stoji na policah v plastenki po cele tedne ali tudi dlje. Z destilatorji si lahko pripravite svežo vodo vsak dan – ali celo večkrat dnevno. Uporabljate jo lahko tudi za kuhanje in kar je najbolje – ta voda je nekajkrat cenejša od kupljene vode.
 

"Destilirana voda je edina oblika vode, ki jo lahko uživamo, ne da bi škodovali celicam našega telesa." Dr.Allen Banic.