Destilirana voda in koristi za zdravje

Destilirana voda ima izjemne koristi za človeško telo. Kakovost vaših celic, njihova zmogljivost in odpornost na bolezni in poškodbe so povezane s kakovostjo in količino vode, ki jo pijemo. Destilirana voda deluje v našem telesu kot magnet, ki pobira zavrnjene, zavržene in neuporabljene anorganske minerale in jih odpravi ven iz telesa. 
 

Ko pijemo destilirano vodo, ne obremenjujemo telesa, da neprestano predeljuje anorganske odpadke, ki so prisotni v pitni vodi (tudi ustekleničeni). Naše telo deluje bolj učinkovito, saj mu ni treba ves čas predelovati in odstranjevati odpadkov. To pomeni tudi boljšo absorpcijo ključnih vitaminov in mineralov v telesu. Destilirana voda ima tudi sposobnost, da pobira odpadke, ki se kopičijo v celicah, sklepih in stenah arterij. Redno pitje destilirane vode naredi vaše sklepe bolj prožne in gibčne. 
 

 

Kako pitje destilirane vode koristi zdravju?

1. Pomaga pri transportu snovi v telesu. Ena od funkcij vode v telesu je tudi ta, da pomaga pri transportu snovi preko celičnih membran in distribucijo hrane po krvi in limfnem sistemu. Ta funkcija vode v telesu je oslabljena, kadar je voda polna onasneževalcev, ki ovirajo njeno zmožnost opravljati to funkcijo.

2. Pomaga, da telesna kemija deluje pravilno. Presnovne aktivnosti v telesu so odvisne od encimov, koencimov, mineralov v sledovih in drugih snovi, ki so pristoni v zelo majhnih količinah. Onasneževalci in druge strupene kemikalije, ki jih vnašamo v naše telo s pitno vodo, lahko motijo običajne presnovne in encimske procese. Zadeva bi bila obvladljiva in spremenljiva, če bi bilo teh toksičnih snovi nekaj tisoč. A zavedati je potrebno, da samo en požirek običajne pitne vode vsebuje 600 kvadriljonov toksičnih molekul.

3. Pomaga telesu odstranjevati strupe. Znotraj našega telesa voda deluje kot topilo, ki pomaga iz celic absorbirati in odstranjevati strupe in ostanke presnove, ki nastajajo kot normalni del vsakodnevnih procesov v telesu. Za te presnove mora biti na voljo veliko čiste vode. Preko krvnega obtoka gre skozi ledvice preko 1500 litrov vode dnevno. Zdrava pamet nam lahko pove, čistejša kot je voda, boljše delo lahko opravi (v primerjavi s 1500 litri vode, ki je onesnažena s kemikalijami, onasneževalci..).

4. Lepa, mehka koža. Voda stalno izhlapeva iz kože. Če je voda v telesu polna onasneževalcev, bodo pod površjem kože ostali ostanki. Zaradi teh ostankov bo koža suha, hrapava in leglo za bakterije. Nasprotno bo po pitju čiste, destilirane vode pomagalo, da bo vaša koža mehka in prožna.

5. S pitjem destilirane vode ne uživate nobenih škodljivih snovi. Klor, ki je dodan pitni vodi, je ena izmed najbolj nevarnih kemikalij, ki jih uživa človek. Raziskave so pokazale, da klor reagira z organskimi snovmi, ki se nahajajo v pitni vodi in z njim tvori klorirane ogljikovodike, ki so lahko razlog za številne zahrbtne bolezni: otrdele arterije, srčni infakrt, kap, rak.